Sediul nostru central din Oberasbach, (zona metropolitana Nuremberg) este, in mod convenabil, situat intr-o zona ce asigura acces usor spre cele mai importante noduri de autostrazi si ofera un mediu optim de afaceri, astfel incat sa putem furniza produsele noastre la cote optime clientilor din intreaga Europa.

Compania ECOBRA a fost fondata in anul 1893, in Nuremberg, de un mestesugar numit Johann Eichmüller. In Evul Mediu, in aceasta zona existau multe ateliere de fierarie in care se fabricau compasuri.
Incepand cu acel moment, ECOBRA a inceput sa se ocupe de conceperea si fabricarea compasurilor, atat pentru sectorul educational, cat si pentru cel profesional.

Dupa cativa ani de afaceri, au inceput relatii comerciale cu SUA, unde, in acel moment, incepea industrializarea.

Dupa ce in 1980 fondatorul companiei a decedat, fabrica de instrumente de proiectare, care in acel moment se numea “Eichmüller & Co.”, s-a dezvoltat, devenind una dintre cele mai importante companii de afaceri din aceasta bransa si a continuat sa se extinda in mod constant.

In 1922, compania a fost transformata intr-o societate cu raspundere limitata, numita “Bayerische Reißzeugfabrik AG”, fosta “Eichmüller & Co.” Mai tarziu, din initialele companiei EICHMÜLLER & CO. BAYERISCHE REISSZEUGFABRIK AKTIIENGESELLSCHAFT, s-a format acronimul ECOBRA si astfel, a luat nastere marca "ECOBRA“, faimoasa in intreaga lume.

In anii 50', instrumentele de proiectare ECOBRA erau exportate in peste 60 de tari. La finalul anului 1968, ECOBRA a reusit crearea unui compas geometric, cu mecanism de actiune rapida, 2 brate de presiune si setare automata a axului. Chiar si astazi, acest tip modern de compas se vinde foarte bine.

Johann Eichmüller (1869 – 1908) fondatorul Reißzeugfabrik Eichmüller & Co. din Nuremberg

In ultimii ani, o mare varietate de articole a fost adaugata gamei de produse ECOBRA, aceasta devenind unul dintre cei mai renumiti producatori germani de top, cu vanzari en detail si en gros, atat pe plan national, cat si international, acoperind urmatoarele sectoare: arta grafica, obiecte de taiat, articole de papetarie, produse de birotica si desen, compasuri, echipamente de prezentare, optica, navigare, instrumente de scris.

Clientii firmei ECOBRA sunt multumiti de produsele de inalta clasa comercializate, inca de la inceput, compania extinzandu-se de pe piata interna la pietele europene si la cele de peste ocean, cum ar fi America, Australia, Asia, Africa etc.

Echipa noastra, formata din oameni motivati, va pune la dispozitie un know-how consacrat si poate sa satisfaca aproape toate cerintele clientilor, cu precizie si eficienta, chiar daca acestia trimit la reparat "relicve" din vremuri "stravechi".

Aceasta este dovada clara ca un produs de calitate dureaza pentru totdeauna, fara sa isi piarda valoarea  si functionalitatea.

TOP